Меню

За якими критеріями пацієнти вибирають приватну клініку

Читати: 4 хвилин — 29 Червня 2021 — Блог

Люди все частіше довіряють своє здоров’я лікарям приватних клінік, в яких умови перебування комфортніші, ніж у державних закладах охорони здоров’я. Зручне розташування, сучасні кабінети з діагностичним обладнанням європейського рівня, доступні ціни та необхідний перелік медичних послуг дозволяють створити максимальний комфорт під час відвідування клініки дітьми та дорослими.

У порівнянні з державними медичними центрами приватні клініки говорять з пацієнтом його мовою:

  • дозволяють записатися на прийом до лікаря в режимі онлайн;
  • дають можливість здати аналізи або прийти до вузькопрофільного лікаря без черги в зручний час;
  • дозволяють оплатити медичні послуги будь-яким зручним способом (готівковий або безготівковий розрахунок).

Однією з головних переваг приватних клінік є ввічливе і шанобливе ставлення до пацієнтів будь-якого віку. Привітний і турботливий персонал завжди допоможе людині пройти в потрібний кабінет або лабораторію, розв’язати проблему або отримати кваліфіковану консультацію щодо майбутньої процедури.

У сукупності перераховані достоїнства приватних медичних центрів формують позитивну репутацію про компетентність лікарів, медсестер, адміністраторів, а також підвищують рівень довіри клієнта до приватного закладу.

Доступність інформації про лікарів клініки в мережі

В арсеналі приватної клініки є зрозумілий сайт з простим інтерфейсом. На постійній основі на своїх ресурсах медичний центр розміщує інформацію про медичні послуги, знижки та бонуси. Кожен клієнт може у вільний час вивчити не тільки прайс і режим роботи клініки, а й ознайомитися з докладною інформацією про лікарів-терапевтів, педіатрів, гастроентерологів, ендокринологів, кардіологів та інших фахівців, до яких відкрито запис на прийом.

Більшість сайтів приватних клінік оснащені вкладкою “Відгуки”, де пацієнти можуть залишити власне враження (думку) про відвідування даного центру. Також відгуки про лікарів і персонал можуть розміщуватися в соціальних мережах, на спеціалізованих медичних сайтах і платформах, а також на сайтах медичних інтернет-видань. Це дає можливість будь-якому користувачеві ознайомитися з кваліфікацією, спеціалізацією, професійними якостями, графіком роботи лікарів.

Можливість онлайн-запису на прийом

У більшості приватних клінік для пацієнтів передбачена можливість запису на прийом за допомогою мережі інтернет (в режимі онлайн). Зробити це можна на будь-якому гаджеті: за допомогою планшета, смартфона, ноутбука або комп’ютера. Така можливість передбачена завдяки впровадженню автоматизованих медичних інформаційних систем (МІС), наприклад, MedCenter+.

Програмне забезпечення MedCenter+ дозволяє здійснити вибір часу, дати та спеціалізації лікаря, до якого потрібно записатися. За потреби в будь-який час пацієнт може скасувати прийом або вибрати інший час, отримати допомогу консультаційного центру.

За допомогою МІС пацієнт отримує можливість зареєструватися в особистому кабінеті, бачити історію своїх відвідувань, результати аналізів і призначень. Також в особистому кабінеті можна підключити відеоконференцію з лікарем.

Якість обслуговування пацієнта на реєстратурі

Багато МІС, наприклад, MedCenter+, дають можливість поліпшити роботу реєстратури приватної клініки. Завдяки інтуїтивному і простому інтерфейсу персонал ресепшену отримує можливість здійснювати швидку роботу з листами записів до лікарів і взаємодіяти з кабінетами пацієнтів. Це попереджає появу черг і плутанини під час відвідування клініки пацієнтами.

З MedCenter+ адміністратори можуть протягом декількох секунд відкрити прайс і подивитися ціну на будь-яку медичну послугу. Завдяки цьому підвищується рівень обслуговування в медичному центрі. Пацієнти миттєво отримують повноцінну консультацію щодо вартості медичних послуг, акцій, програм лояльності або правил запису на прийом.

Також програмне забезпечення дає можливість:

  • автоматично відправляти аналізи за контактними даними пацієнта в день їх завантаження в систему;
  • доповнити історію хвороби пацієнта даними, отриманими на підставі документів (витягів, висновків) інших медичних установ;
  • миттєвого зв’язку з іншими відділами клініки (відділом кадрів або маркетингу, службою контролю якості, контактним центром).

Увага лікаря до пацієнта під час прийому

У приватних клініках лікарі та персонал не тільки застосовують в роботі міжнародні стандарти якості, а й керуються внутрішніми стандартами якості медичного центру. Лікарі доброзичливі, делікатні та привітні з пацієнтами на будь-якому етапі відвідування клініки.

Шанобливе і співчутливе лікарське ставлення під час лікування і після спонукає клієнтів віддавати перевагу обраній клініці багато років, вибирати її як сімейний медичний центр. Щоб домогтися лояльності клієнтів, робота приватної клініки будується на використанні МІС.

Програмне забезпечення, наприклад, MedCenter+, допомагає лікарям вести:

  • електронні карти пацієнтів, за допомогою яких можна зберігати результати кожного огляду або процедури;
  • електронний документообіг, що дозволяє формувати в режимі реального часу довідки, виписки, рецепти, напрямки;
  • консультації з клієнтами за відеозв’язком (відеоконференції).

Наявність системи знижок, акцій і бонусів

Для залучення нових пацієнтів і складання комплексних пакетів медичних послуг для постійних клієнтів будь-якій приватній клініці необхідно використовувати системи знижок, бонусів і акцій. Оптимальним варіантом для ефективного використання таких інструментів є їх розробка, впровадження та облік у МІС, що дозволяє:

  • економити час на донесення затвердженої інформації до персоналу;
  • полегшує роботу відділу маркетингу, реєстратури;
  • дозволяє оцінити результативність наданих знижок, акцій і бонусів за певний період у розрізі різних категорій (залучення клієнтів, оцінки рекламних ресурсів, збільшення середнього чека);
  • запропонувати пацієнтові вигідні умови для відвідування медичного центру.

Також приватні клініки завдяки МІС можуть розширити напрямки своєї роботи, внести корективи в наявну систему обслуговування і медичних послуг, розробити нові потрібні напрямки діяльності.

Спробуйте безкоштовну версію Medcenter+
Станислав Григорьев
Автор: Станислав Григорьев

Інші статті по темі

Зв'язатися з нами