Меню

П'ять головних причин впровадження медичної інформаційної системи

Читати: 2 хвилин — 20 Листопада 2020 —

Медичні інформаційні системи (МІС) — це сучасне програмне забезпечення, метою якого є автоматизація всіх процесів роботи медичних установ. Існує багато причин впровадження МІС, з яких можна виділити п’ять основних:

  1. оптимізація робочого процесу клініки;
  2. облік витрат;
  3. можливість збільшення прибутку;
  4. економія робочого часу;
  5. аналіз звітів.

Вигідною перевагою програмного забезпечення MedCenter+ є те, що в ньому використовується гнучка методологія управління бізнес-процесами, завдяки чому МІС можна впровадити в медустанову будь-якого розміру і спеціалізації.

Оптимізація робочого процесу клініки за допомогою МІС

Модульна кроссплатформенна хмарна МІС MedCenter+ дає можливість спростити та прискорити бізнес-процеси медичного центру, позбавляє співробітників від необхідності кожного разу заново заповнювати типову документацію і виконувати інші рутинні дії, необхідність яких відпадає в процесі автоматизації. Оптимізація робочого процесу клініки досягається завдяки наступним функціям:

  1. автовідправлення результатів аналізів на обраний канал зв’язку;
  2. електронний підпис лікаря;
  3. цілодобовий доступ до медичної інформації;
  4. можливість прикріпити документацію пацієнта;
  5. можливість заливки кастомних медичних бланків будь-якої конфігурації;
  6. особистий кабінет пацієнта;
  7. безпечне зберігання даних в електронній формі.

Облік витрат за допомогою медичної інформаційної системи

МІС включає фінансовий блок для грамотного обліку витрат. Так, у фінансовому блоці MedCenter+ до уваги беруться такі фактори, як грошовий прихід, робота з боргами пацієнтів, обіг лікаря, розподіл і калькуляція зарплати та референсних виплат лікарям, а також блок каси з роздруківкою чеків. Ще одним плюсом МІС для медичного центру є інтегрованість системи з програмою 1С.

Як за допомогою МІС збільшити прибуток

Автоматизовані інформаційні системи медичних установ допомагають збільшити прибуток завдяки постійному обліку доходів і витрат установи, а також завдяки можливості планування бюджету. Наявність регулярних фінансових звітів дає можливість постійного моніторингу витрат і виключення нерентабельних витрат. Крім того, у фінансовому блоці МІС наочно видно перспективні напрямки роботи, в яких можливе збільшення прибутку.

Економія робочого часу

Медична інформаційна система дозволяє економити робочий час завдяки наступним чинникам:

  1. відсутність необхідності кожного разу заново вносити дані пацієнта;
  2. розширені можливості для обліку і планування фінансів;
  3. інтуїтивний інтерфейс для роботи з листами записів до лікарів і з кабінетом пацієнта;
  4. доступ до прайсів;
  5. адаптивний лист запису пацієнтів.

Аналіз звітів у медичній інформаційній системі

Медична інформаційна система MedCenter+ включає звіти для аналізу ефективності роботи співробітників і бізнес-процесів медустанови, зокрема доступна функція відображення фінансових операцій лікаря в розрізі заданого періоду. При цьому звіти генеруються за блоками, що дозволяє вести постійний і детальний аналіз усіх форм діяльності медичної установи. Впровадження МІС істотно спрощує роботу медичного центру і відкриває нові можливості для розвитку бізнесу. Крім того, за чинним законодавством України, відмова від впровадження інформаційної системи може спричинити розірвання договору з Національною службою здоров’я України.

Спробуйте безкоштовну версію Medcenter+
Станислав Григорьев
Автор: Станислав Григорьев

Інші статті по темі

Зв'язатися з нами