Меню

Навчання співробітників клініки роботі з МІС

Читати: 3 хвилин — 21 Травня 2021 —

На якість обслуговування пацієнтів у будь-якому медичному закладі впливає медична інформаційна система (МІС). За ефективної побудови та раціонального використання такої системи перше враження про медичний центр у пацієнта буде позитивним, а наступні планові та позапланові візити до лікарів будуть сплановані з урахуванням його графіка та особистих уподобань. З цієї причини персоналу медичного центру необхідно пройти навчання роботі з міс, щоб отримати бажані результати в максимально короткі терміни.

Хто проводить навчання роботі з МІС?

Навчання роботі з МІС проводять фахівці розробника, які володіють повною інформацією про роботу МІС і можуть допомогти опанувати її в максимально стислі терміни. Вивчення функціоналу системи викладається доступно, просто і зрозуміло будь-якому співробітникові медичного центру. Повний опис переваг і можливостей системи, а також її окремих компонентів дозволяє швидко опанувати та застосувати отримані знання на практиці.

Автоматизація всіх процесів завдяки МІС під час побудови роботи з персоналом та пацієнтами допомагає спростити запис на прийом, за потреби оперативно надати консультацію або розв’язати проблему, ухвалити зважене рішення, а також спланувати подальшу діяльність на день, тиждень і навіть місяць. Проведення роботи з навчання МІС гарантує оптимізацію надання медичних послуг пацієнтам під час роботи медичного центру.

Використання інформаційних технологій у галузі медичних послуг має такі переваги:

  • економія робочого часу та ресурсів;
  • забезпечення багатофункціональності у виконанні задач і розв’язанні робочих питань;
  • моментальне управління поточними процесами та плануванням нових;
  • отримання актуальної інформації в режимі реального часу (про кількість пацієнтів, оплату медичних послуг, графік роботи лікарів, процедури, аналізи тощо);
  • формування фінансових звітів в один клік.

Етапи навчання співробітників

Етапи навчання співробітників залежать від обраного тарифу та кількості співробітників, які потребують навчання. Навчання починається з вивчення інтерфейсу і можливостей його управління, функцій та їх особливостей, а також усунення помилок, допущених внаслідок неправильної роботи з системою.

Вартість навчання роботі з МІС залежить від пакета послуг, які входять в обраний тариф:

  • кількості користувачів;
  • вартості впровадження;
  • абонплати за місяць;
  • участі технічної підтримки;
  • додаткової розробки.

Вартість навчання роботи з МІС може збільшуватися в разі наявності можливості адаптації системи під потреби конкретного медичного центру (наприклад, створення додаткового функціоналу, розширення доступу, технічного супроводу в період встановленого часу). Внаслідок цього співробітникам можуть знадобитися додаткові етапи навчання, пов’язані з оновленням програми.

Проблеми, з якими можна зіткнутися в процесі навчання

Проблеми в навчанні роботі з МІС найчастіше пов’язані з небажанням персоналу навчатися сучасним інформаційним технологіям. Звична система роботи персоналу висуває менше вимог до знань, ніж автоматизовані системи. Для успішного освоєння системи необхідно поринути в суть її роботи, вивчити функціонал і навчитися працювати без сторонньої допомоги. На перший погляд це здається складним, проте в процесі ознайомлення МІС стає зрозуміло, що ці страхи безпідставні. Система оснащена гнучкими алгоритмами та простими інструментами, а також вбудованою інтеграцією з телефонією, що спрощує роботу.

На перших етапах впровадження МІС у медичному центрі необхідно організувати регулярні заходи щодо збирання відгуків від персоналу. Це допоможе швидше усунути труднощі, що виникають в процесі впровадження системи.

Спробуйте безкоштовну версію Medcenter+
Станислав Григорьев
Автор: Станислав Григорьев

Інші статті по темі

Зв'язатися з нами